HUMANITARNI

COUNTER STRIKE

TURNIR VOL. 3

 

TRENUTNI FOND

2250000 RSD

INTRO

Uspeh i interesovanje za HIT Turnir prethodne dve godine motivišu nas da i ove godine budemo humani i zabavimo se.

U ovoj godini, zajednički poduhvat želimo da posvetimo onim najmlađima i njihovim majkama.

Donacije koje prikupimo na turniru biće usmerene na porodilišta Srbije, a javnim glasanjem odabraće se koja ustanova će biti izabrana.

START fonda: Milion dinara koje donira Quantox.

O TURNIRU

Kako je sve počelo?

Prvi HIT turnir CS:GO 2020

Kada je u martu 2020. godine otpočela epidemija, našli smo se u nepoznatoj situaciji kada smo na umu imali samo dve stvari:

  • - Nadu da će se sve brzo i dobro završiti
  • - Misao kako možemo da pomognemo.

Tako je nastao prvi Humanitarni CS:GO turnir, jedina aktivnost koja je bila moguća u momentu striktne zabrane okupljanja i preporuke fizičkog distanciranja.

Turnir je ono što nam je svima u tom momentu bilo potrebno - bezbedno druženje, igra, malo zabave ali i, za trenutak, skretanje pažnje sa dešavanja na koja nismo mogli da utičemo. Cilj nam je bio da pomognemo onima koji su bili na prvoj liniji - lekarima i medicinskom osoblju.

I uspeli smo! Sakupljeno je više od 3 000 000 dinara, priključilo se 80 kompanija, a 70 timova je učestvovalo na turniru. Zato smo odlučili da nam ovaj turnir postane tradicionalna prolećna akcija.

DONIRANA SREDSTVA

2020

Ekipe su, u dogovoru sa organizatorima, odlučile da novac bude doniran na sledeći način:

  • - 50% budžeta - 1 621 000,00 dinara Kliničkom centru u Nišu
  • - 30% budžeta - 972 600,00 dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za pomoć medicinskom osoblju
  • - 20% budžeta - 648 400,00 dinara Unicefu za nabavku opreme

2021

U okviru prošlogodišnjeg, drugog po redu CS:GO turnira prikupljali smo donaciju za one koji se, ne samo trenutno, već duže vreme bore sa zdravstvenim poteškoćama, za sve one biju svoju bitku potpuno sami.

Bilo je vreme da zaigramo jače!

Sav sakupljeni novac na turniru, u iznosu od 1 853 000 dinara, prosleđen je za lečenje male Nađe Đerović iz Čačka.

quantoxfondacija.rs

POBEDNICI

2020

Na inicijalnom turniru, prvo mesto osvojio je tim Jola Interactive. Na drugom mestu se našla ekipa iz kompanije Symphony, a na trećem mestu Work & Co tim.

2021

Prvo mesto osvojila je ekipa kompanije Quantox Technology, dok su drugo, odnosno treće mesto zauzele ekipe kompanija Mad Head Games-a i Vege IT.

2022

Prvo mesto osvojio je tim kompanije Vega IT, drugo mesto je zauzela ekipa kompanije Codolis, a treće je pripalo HTEC timu.


OSNOVNA PRAVILA

UČEŠĆE

Pravo da učestvuju imaju sve IT kompanije u Srbiji. Kompanije mogu prijaviti i svoje timove iz drugih zemalja ukoliko ih imaju. Svaka kompanija ima pravo da prijavi maksimalno 3 tima. Radi fer i korektnih pravila, predstavnik kompanije će prijavljivati članove tima popunjavanjem forme prijave. Prijave su otvorene do 13. aprila. Za sve informacije u vezi sa turnirom, možete pisati na mejl - [email protected]

FORMAT TURNIRA

Sistem takmičenja će biti poznat pred sam početak turnira jer on zavisi od broja prijavljenih ekipa.

NAGRADE

Učešće na samom turniru je besplatno, ali sve kompanije koje žele da se priključe mogu da doniraju novac i sredstva će biti dodata u zajednički fond. Još jednom želimo da se zahvalimo svim kompanijama i partnerima koji podržavaju inicijativu i na ovaj način pokazuju veliku solidarnost i humanost.